П`ятниця
19.04.2024
06:33
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Терпіннівський колегіум "Джерело"
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Як вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 200

Статистика

Головна » 2012 » Березень » 6 » Тиждень профорієнтації
16:11
Тиждень профорієнтації

Тиждень профорієнтації

Останнім часом перед школою постають все нові і нові завдання – навчання та виховання дітей не обмежують сферу роботи освітян з учнями. Оскільки школа стоїть біля витоків дитячої свідомості, то, мабуть, має допомогти учням обрати правильний шлях у житті. Тому одним з напрямів роботи педагогічного колективу Терпіннівського колегіуму «Джерело» є профорієнтація.

29 лютого у рамках місячника з профорієнтації у колегіумі відбулася зустріч випускників 2012 року з консультантом Районного центу зайнятості та представниками вищих та професійних навчальних закладів міста Мелітополя. Гостей радо вітали колектив навчального закладу, випускники дев’ятого та одинадцятого класів, а також учні з інших шкіл Терпіннівської сільської ради.

До уваги учнів були представлені такі навчальні заклади, як Мелітопольський професійний ліцей, Вище професійне училище, Мелітопольський будівельний центр, Мелітопольський державний промислово-економічний коледж та Запорізький національний університет, один з факультетів якого розташовано у місті Мелітополі.

Представники навчальних закладів розповідали майбутнім випускникам про попит на робітничі професії на сучасному ринку праці. Викладачі ліцеїв та коледжів із захопленням говорили про досягнення своїх випускників, широкі можливості, що відкриваються перед молодими спеціалістами по закінченню навчання. Увагу учнів привернув широкий вибір професій, якими вони можуть опанувати, порівняна доступність освіти у цих закладах, чудова матеріальна база (виробничі цехи, майстерні, спортивні зали тощо). Кожен з присутніх міг знайти для себе підходящу професію, наприклад,  актуальні на сьогодні – економіст та програміст. Дівчатам запропонували стати швачками, вишивальницями, перукарями, майстрами з манікюру та педикюру, а хлопцям – оволодіти професією маляра, штукатура, автослюсаря, електрозварювальника тощо.

Прикметно, що випускникам було запропоновано спеціальності, оволодіти якими можна лише в декількох навчальних закладах України. Крім того, гості колегіуму гордо представляли присутнім результати своєї роботи, а також досягнення – перемоги в обласних та всеукраїнських конкурсах.

Справжнім подарунком для присутніх став виступ студентів Мелітопольського професійного ліцею. Дівчата представили аудиторії колекцію одягу власного виробництва «Романтичний вечір». Отже, майбутні студенти мали змогу побачити те, що зможуть робити власними руками. Також увагу дітей привернули виставки робіт студентів – вишивка, розпис тощо.

Колектив колегіуму та учні дуже вдячні гостям за цікаві презентації навчальних закладів та допомогу у виборі нелегкого життєвого шляху. Сподіваймося, що роботу проведено недаремно і зовсім скоро ми побачимо досягнення наших випускників.

 Фотографії можна подивитися в фотоальбомі

Переглядів: 1697 | Додав: dzherelo | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавання коментаря

Якщо ви хочете швидко додавати коментарі, зареєструйтесь, або увійдіть!

Ім'я: E-mail:

Захисний код:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz