Субота
20.04.2024
15:22
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Терпіннівський колегіум "Джерело"
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Як вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 200

Статистика

Головна » 2015 » Лютий » 16 » Науково-практична конференція
10:23
Науково-практична конференція

6 лютого 2015 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Б. Хмельницького пройшла регіональна науково-практична конференція учнівської молоді «Людина і світ» для учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл.

Метою та завданнями конференції є: стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, виявлення та розвиток обдарованих учнів, надання їм допомоги у виборі професії, створення умов для реалізації здібностей талановитих та обдарованих учнів, оновлення змісту, форм і методів роботи з обдарованими учнями, пошук нових форм, методів і моделей організації науково-дослідницької діяльності учнів.

У її роботі взяли участь більш 90 учнів зі шкіл міста Мелітополя, Мелітопольського району, Мелітопольської спеціалізованої школи-інтернату ІІІ ступеня «Творчість», Малої академії наук учнівської молоді, Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

Учениці 10 класу Терпіннівського колегіуму «Джерело»  Плутцева Кристина та Суховєєва Ксенія теж представили свої проекти на загал присутнім на секції «Людина в глобальному світі» (наукові керівники вчитель математики Терпіннівського колегіуму «Джерело» Дегтяренко Л.І. та вчитель української мови та літератури Терпіннівського колегіуму «Джерело» Некрасова А.Г.).

З вступним словом до учасників зібрання звернувся В.В.Молодиченко, ректор університету, який підкреслив, що з кожним роком наукові роботи стають все актуальнішими, цікавішими та практично значущими, а це говорить про те, що все ж таки ми багаті на майбутню наукову еліту. Валентин Вікторович побажав присутнім натхнення, творчого мислення, не зупинятися на досягнутому і впевнено йти до поставленої мети.

Привітала присутніх і директор Центру профорієнтаційної роботи і практичної підготовки студентів О.М.Левада, яка розповіла про пріоритетні напрями діяльності МДПУ і його успішної інтеграції в систему європейської вищої освіти. «Наші студенти отримують ґрунтовні знання, займаються науковою роботою, беруть активну участь в конференціях, отримують призові місця на всеукраїнських олімпіадах. Крім того, наші студенти виграють гранти для короткотривалого навчання в закордонних вузах.»

Під час знайомства з університетом учасникам конференції було запропоновано взяти участь у майстер-класі з профорієнтації, який проводили фахівці Центру соціологічних досліджень. Увазі учнів було запропоновано комп’ютерне тестування за методиками, які визначають акцентуації характеру респондентів та їхні особистісні нахили щодо різних наук і сфер діяльності. На завершення майстер-класу відбулася співбесіда з фахівцями Центру, які надали інтерпретацію результатів тестування та провели консультації щодо професійних нахилів та пріоритетів майбутніх абітурієнтів.

В рамках проведення конференції учасники мали змогу ближче ознайомитися з аудиторним фондом, відвідати анатомічний, ботанічний і зоологічний музеї університету.

 

Переглядів: 525 | Додав: anna_27 | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавання коментаря

Якщо ви хочете швидко додавати коментарі, зареєструйтесь, або увійдіть!

Ім'я: E-mail:

Захисний код:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz