Четвер
25.04.2024
09:30
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Терпіннівський колегіум "Джерело"
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Міні-чат

Наше опитування
Як вам новий дизайн сайту?
Всього відповідей: 200

Статистика

Головна » 2017 » Жовтень » 20 » День захтисника України
08:02
День захтисника України

 

Я хочу лиш, щоб чоловічі руки

Не зброю обіймали, а коханих.

І щоб вони не танки вели в поле,

А борозну до щастя прокладали…

14 жовтня – дійсно важлива та навіть знакова дата для українського народу. Вже багато років у цей день ми відзначаємо християнське свято Покрову Пресвятої Богородиці, цей день відомий нам і як День українського козацтва. Не так давно ця дата ознаменувалась ще одним святом – державним – Днем захисника України.

Оскільки школа була і залишається осередком патріотичного виховання підростаючого покоління, то ця дата не могла залишити байдужими ані педагогів, ані учнів. На відзначення цієї дати  в Терпіннівському колегіуму «Джерело» було проведено низку заходів. У четвер, 12 жовтня, для учнів старших класів відбулася зустріч з учасником АТО старшим прапорщиком Івасенком В.В. Учні мали змогу поспілкуватися з очевидцем та активним учасником подій, що розгортаються на сході нашої країни, поставити питання, що їх цікавили, висловити власні думки та побажання. Зустріч вийшла невимушена й товариська. Важливим для старшокласників було те, що інформацію вони отримали не від педагогів, як зазвичай, а від людини, яка ділилася власними досвідом та спогадами. В цей же день для учнів 6-8 класів відбулося спортивне свято «Нумо, козачата», де хлопці мали змогу перевірити себе на козачу мужність, спритність, витривалість та артистичність.

13 жовтня для учнів середньої ланки відбувся урочистий захід  до Дня захисника Вітчизни. Глядачів розважали піснями та декламуванням поезій, на гостину завітали справжні запорожці (ніхто ж не впізнав учнів 7 класу?), які залишили своїм нащадкам настанови щодо збереження миру та шанування Батьківщини. Сподіваємося, їхні слова торкнули учнів, від яких вже за кілька років залежатиме наше життя. Шановними гостями концерту були наші односельці учасники АТО Залата О.Г., Івасенко В.В. та Суховій В.В.

Учні молодших класів також взяли участь у цій низці заходів – для них були проведені години мужності, підготовані класними керівниками. Крім того учні 4 класу разом з класоводом Шакула В.В. підготували для малюків ерудит-лото, присвячене Дню козацтва та святу Покрови.

 

Цього ж дня старшокласники колегіуму відвідали районну державну алміністрацію, де проводився урочистий захід, присвячений цим знаменним датам.  Крім того протягом тижня для вихованців колегіуму працювале екскурсійне бюро – вихованці гуртка «Юні музеєзнавці» разом з керівником Ничипорук І.О. підготували для всіх охочих цікаві екскурсії та лекційні програми, що висвітлювали роль та місце названих свят для населення нашої місцевості.

А вже 14 жовтня колектив та учні колегіуму стали учасниками загальносільського свята Покрови та Захисника Вітчизни. До того ж, саме цього Дня село Терпіння святкує свій День народження. Чимало учнів колегіуму стали учасниками концерту, підготованого Терпіннівським будинком культури для своїх односельців. Знаковою подією цього свята стало посвячення наших учнів у козачат та прийом до лав організації «Молода Січ». Вітаємо наших козачків з цією подією. Крім того традиційно вихованці колегіуму здійснювали покладання квітів до пам’ятника Невідомому солдату. Проте самому концерту передувала велика підготовка, до якої колегіанти також доклали свої зусилля. Учні допомагали підготувати до святкових подій дендропарк біля  пам’ятника Невідомому солдату: прибирали територію, боролися з сорняками, готували грунт під висадку нових багаторічних рослин.

Сподіваємося, що ціла низка заходів сприятиме патріотичному вихованню наших учнів, які завжди радуватимуть нас своїми добрими справами та патріотичними звершеннями.

 

Переглядів: 330 | Додав: anna_27 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавання коментаря

Якщо ви хочете швидко додавати коментарі, зареєструйтесь, або увійдіть!

Ім'я: E-mail:

Захисний код:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту
  • Офіційьний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі
  • База знань uCoz